W kregu biznesu,
komfortu wypoczynku
Hotel pod Kluka®***
w Słupsku
OFERTA WESELNA
hotel pod kluka®*** to wymarzone miejsce na organizację eleganckiego przyjęcia weselnego.
Dzień Wesela to dla każdej Młodej Pary dzień szczególny, wyjątkowy,niepowtarzalny, który będzie niezapomnianym przeżyciem. Mając na uwadze jaki to ważny moment w Państwa życiu dołożymy wszelkich starań, aby zorganizować Wesele Waszych Marzeń. Posiadając wieloletnie doświadczenie i tradycję,która łączy się z elegancją wnętrz,wykwintną kuchnią, profesjonalną obsługą i szczególną troską sprawimy, aby Wasze przyjęcie miało niepowtarzalny i niezapomniany klimat.
Goście przyjęcia weselnego otrzymują niezwykle atrakcyjne ceny na pokoje w hotel pod kluka®*** natomiast na Parę Młodą w noc poślubną oczekuje hotelowy apartament!
Propozycja menu
Propozycja Menu weselne: od 269zł/os.
Przywitanie młodej pary chlebem i solą
Zupa: Domowy rosół z kury z makaronem
Danie główne: Pieczeń wieprzowa, sos pieczarkowy, dodatki skrobiowe, mix sałat lub tradycyjny zestaw surówek
Deser: Gruszka po słowińsku podana na płonąco
Przekąski zimne:
- Galantyna drobiowa z musem chrzanowo-jabłkowym
- Rolada z boczku z dodatkiem zielonego pieprzu
- Domowy pasztet wieprzowy z konfiturą z żurawin
- Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem
- Pieczeń ze schabu faszerowana suszonymi pomidorami i parmezanem
- Tatar z łososia z szalotką i kaparami
- Chrzanowe roladki z regionalnego pstrąga z twarożkiem ziołowym
- Jajka faszerowane muśnięte majonezem i dymką
- Tradycyjna sałatka jarzynowa podana w szkle
- Sałatka grecka z dodatkiem serem feta i oliwkami
- Sałatka fresh ze szpinakiem, prażonymi migdałami i serem
Przekąski ciepłe:
- Udka z kurczaka w boczku prosto z pieca
- Szparagi w szynce zapiekane pod beszamelem
- Pikantna zupa gulaszowa
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
Dodatkowo:
- Pieczywo
- Masło
- Zimne sosy trzy rodzaje
- Kawa, herbata bez ograniczeń
- Zimne napoje owocowe, woda niegazowana bez ograniczeń
- Kompozycja owoców na paterach
Dania specjalne:
- Faszerowane prosię
- Płonący udziec wieprzowy po duńsku
- Piramida z golonek serwowana z kapusta zasmażaną
- Stół wiejski
Proponowane menu można indywidualnie modyfikować, np:
Obiad:
- Polewka orzechowa z tiftelami
- Krem ze szlachetnych borowików z kluseczkami
- Rosół z kury z pulpecikami drobiowymi i warzywami julienne
- Krem z marchewki z prażonymi migdałami i kolendrą
- Polędwiczki wieprzowe prosto z pieca z kurkami w śmietanie
- Pieczone piersi z kaczki z karmelizowanym jabłkiem i żurawiną
- Pierś z kurczęcia na sosie kaparowo-pieprzowym
- Mus owocowy z bitą śmietaną i owocami
- Lody na ananasie podane na płonąco
Przystawki:
- Gruszka otulona szynką parmeńską w towarzystwie oliwki
- Befsztyk tatarski
- Śledziki na trzy sposoby
- Pomidorki cherry faszerowane
- Szparagi w szynce na grzance
- Carpaccio z polędwicy wołowej
- Ozory z sosem tatarskim
- Galaretka drobiowa
- Krewetki tygrysie na szpinaku
- Sałatka gyros
- Mozzarella z pomidorami i bazylią
Dania ciepłe:
- Kolorowe szaszłyki
- Pierogi ruskie/z mięsem/ z kapustą i grzybami
- Sola zapiekana z warzywami pod beszamelem
- Flaki wołowe
- Bogracz z ziemniaczkami i papryką
- Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z dodatkiem sera mlekdamer
- Jagnięcina w ziołach z dodatkiem czerwonego wina podana na purre z batatów
Stół wiejski: koszt od 2200 zł
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości przygotowaliśmy usługi towarzyszące cenie Wesela:
- Na Państwa Młodych czeka apartament ze śniadaniem
- Dekoracje stołów: żakardowe obrusy, skirtingi, świece, cztery rodzaje świeczników ,bawełniane serwetki bankietowe, pełna zastawa
- Przechowywanie w chłodni dostarczonych przez Państwa Młodych produktów tj. alkoholu, ciast, tortu
- Nieograniczona ilość lodu
- Chłodzenie win oraz mrożenie wódki
- Korzystanie z ogrodu(dostępny plac zabaw dla dzieci)
- Pakowanie na wynos potraw, które zostały z uroczystości
- Za alkohol nie pobieramy opłat typu „korkowe”
- Rozłożenie winietek oraz drobnych upominków na stołach (na życzenie)
- Rozpoczęcie Wesela według ustalonej godziny z Państwem Młodym do 4 rano
Poprawiny przykładowe menu: od 89zł/os.
W cenie poprawin proponujemy obiad dwudaniowy np.;
- Żurek Polski
- Pierś z kurczęcia w sosie curry z mlekiem kokosowym oraz trawą cytrynową, dodatki skrobiowe, sałata z dodatkiem ogórka, rzodkiewki, dymki ze śmietaną oraz potrawy i przekąski ,które zostały z Wesela. Napoje zimne i gorące. Sugerowane godziny poprawin 13-19.
Kontakt
Recepcja naszego hotelu dostępna jest całą dobę.
- Hotel Recepcja: +48 59 844 54 99
- hotel@podkluka.pl
- ul. Kaszubska 22 76-200 Słupsk