MENU 2

Propozycja Menu weselne: 190zł/os.

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Zupa: krem z borowików z kluseczkami

Danie główne: pierś grillowana w sosem izbickim lub z sosem prowansalskim lub sosem curry z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową, ziemniaki puree z zielenina, rynienki oraz bukiet surówek.

Deser: gruszka po słowińsku podana na płonąco

Przekąski zimne:

  • Terrina drobiowa z musem chrzanowa jabłkowym
  • Terrina drobiowa ze szpinakiem
  • Schab pieczony faszerowany suszonymi owocami
  • Pasztet ze szlachetnymi borowikami
  • Rolada z boczku z suszonymi pomidorami i ziołami
  • Pstrąg w galarecie z musem chrzanowym
  • Carpaccio z łososia wędzonego z kaparami
  • Sałatka nicejska z prażonymi migdałami
  • Sałatka caprese z bazylią i pesto
  • Ogórki faszerowane twarożkiem ziołowym
  • Jaja Mole z sosem Klukowskim

Przekąski ciepłe:

  • Udka z kurczaka pieczone z pieczarkami
  • Kolorowe szaszłyki
  • Brokuły zapiekane pod beszamelem
  • Polewka gulaszowa z kluseczkami (może być podana w kukilce) lub polewka orzechowa
  • Barszcz czerwony z sakiewką

Dodatkowo:

  • Pieczywo bez ograniczeń
  • Masło bez ograniczeń
  • Kawa herbata bez ograniczeń
  • Zimne napoje owocowe i woda niegazowana bez ograniczeń
  • Kompozycja owoców na paterach

Dania specjalne:

  • Prosie pieczone, cena od 1000zł 
  • Szynka na ciepło po duńsku 400zł/szt. (4/5kg)

Stół wiejski: koszt od 1600zł

Kiełbasa wiejska , kabanosy, boczek wędzony, żeberka, szynka wędzona w całości, salceson, polędwica naturalnie wędzona, kiełbasa biała pieczona, domowy smalec ze skraweczkami i cebulką, ogórki kiszone (w sezonie małosolne) chleb wiejski i do degustacji karczmowa nalewka cytrynowa.

Poprawiny przykładowe menu: od 60zł/os.

Zupa: Polewka smołdzińska z grzankami

Danie główne: pierś grillowana w sosie curry z dodatkiem mleka kokosowego i trawy cytrynowej, ziemniaki purée z zieleniną, rynienki i mizeria ze śmietaną.

Kawa herbata bez ograniczeń