MENU 1

Propozycja Menu weselne: 190zł/os.

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Zupa: Rosół z kury ze szparagami, warzywami i drobiem.

Danie główne: juki myśliwskie, kopytka opiekane, ziemniaki purée z zieleniną, bukiet surówek

Deser: lody podane na ananasie z bitą śmietana i sosem truskawkowym podane na płonąco

Przekąski zimne:

  • Terrina drobiowa z musem chrzanowa jabłkowym
  • Terrina drobiowa ze szpinakiem
  • Schab pieczony faszerowany suszonymi owocami
  • Pasztet ze szlachetnymi borowikami
  • Rolada z boczku z suszonymi pomidorami i ziołami
  • Różyczki z łososia wędzonego z twarożkiem  chrzanowo ziołowym  i kaparami
  • Pstrąg faszerowany łososiem
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Sałatka grecka z fetą i oliwkami
  • Mozzarella z pomidorami i bazylią
  • Sałatka z rukoli z dodatkiem prażonych orzechów
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa podana w szkle

Przekąski ciepłe:

  • Udka z kurczaka pieczone w boczku
  • Szparagi w szynce pod beszamelem zapiekane z serem
  • Zupa gulaszowa z kluseczkami (może być podana w kokilce)
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dodatkowo:

  • Pieczywo bez ograniczeń
  • Masło bez ograniczeń
  • Kawa herbata bez ograniczeń
  • Zimne napoje owocowe i woda niegazowana bez ograniczeń
  • Kompozycja owoców na paterach

Dania specjalne:

  • Prosie pieczone, cena od 1000zł 
  • Szynka na ciepło po duńsku 400zł/szt. (4/5kg)

Stół wiejski: koszt od 1600zł

Kiełbasa wiejska , kabanosy, boczek wędzony, żeberka, szynka wędzona w całości, salceson, polędwica naturalnie wędzona, kiełbasa biała pieczona, domowy smalec ze skraweczkami i cebulką, ogórki kiszone (w sezonie małosolne) chleb wiejski i do degustacji karczmowa nalewka cytrynowa.

Poprawiny przykładowe menu: od 60zł/os.

Zupa: Polewka smołdzińska z grzankami

Danie główne: pierś grillowana w sosie curry z dodatkiem mleka kokosowego i trawy cytrynowej, ziemniaki purée z zieleniną, rynienki i mizeria ze śmietaną.

Kawa herbata bez ograniczeń.