W kregu biznesu,
komfortu wypoczynku

Hotel pod Kluka®***

w Słupsku

OFERTA WESELNA

hotel pod kluka®*** to wymarzone miejsce na organizację eleganckiego przyjęcia weselnego.

Dzień Wesela to dla każdej Młodej Pary dzień szczególny, wyjątkowy,niepowtarzalny, który będzie niezapomnianym przeżyciem. Mając na uwadze jaki to ważny moment w Państwa życiu dołożymy wszelkich starań, aby zorganizować Wesele Waszych Marzeń. Posiadając wieloletnie doświadczenie i tradycję,która łączy się z elegancją wnętrz,wykwintną kuchnią, profesjonalną obsługą i szczególną troską sprawimy, aby Wasze przyjęcie miało niepowtarzalny i niezapomniany klimat.

Goście przyjęcia weselnego otrzymują niezwykle atrakcyjne ceny na pokoje w hotel pod kluka®*** natomiast na Parę Młodą w noc poślubną oczekuje hotelowy apartament!

Propozycja menu

Propozycja Menu weselne: od 210zł/os.

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Zupa: Domowy rosół z kury z makaronem

Danie główne: Pieczeń wieprzowa, sos pieczarkowy, dodatki skrobiowe, mix sałat lub tradycyjny zestaw surówek

Deser: Gruszka po słowińsku podana na płonąco

Przekąski zimne:

  • Galantyna drobiowa z musem chrzanowo-jabłkowym
  • Rolada z boczku z dodatkiem zielonego pieprzu
  • Domowy pasztet wieprzowy z konfiturą z żurawin
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem
  • Pieczeń ze schabu faszerowana suszonymi pomidorami i parmezanem
  • Tatar z łososia z szalotką i kaparami
  • Chrzanowe roladki z regionalnego pstrąga z twarożkiem ziołowym
  • Jajka faszerowane muśnięte majonezem i dymką
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa podana w szkle
  • Sałatka grecka z dodatkiem serem feta i oliwkami
  • Sałatka fresh ze szpinakiem, prażonymi migdałami i serem

Przekąski ciepłe:

  • Udka z kurczaka w boczku prosto z pieca
  • Szparagi w szynce zapiekane pod beszamelem
  • Pikantna zupa gulaszowa
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dodatkowo:

  • Pieczywo
  • Masło
  • Zimne sosy trzy rodzaje
  • Kawa, herbata bez ograniczeń
  • Zimne napoje owocowe, woda niegazowana bez ograniczeń
  • Kompozycja owoców na paterach

Dania specjalne:

  • Faszerowane prosię
  • Płonący udziec wieprzowy po duńsku
  • Piramida z golonek serwowana z kapusta zasmażaną
  • Stół wiejski

Proponowane menu można indywidualnie modyfikować, np:

Obiad:

  • Polewka orzechowa z tiftelami
  • Krem ze szlachetnych borowików z kluseczkami
  • Rosół z kury z pulpecikami drobiowymi i warzywami julienne
  • Krem z marchewki z prażonymi migdałami i kolendrą
  • Polędwiczki wieprzowe prosto z pieca z kurkami w śmietanie
  • Pieczone piersi z kaczki z karmelizowanym jabłkiem i żurawiną
  • Pierś z kurczęcia na sosie kaparowo-pieprzowym
  • Mus owocowy z bitą śmietaną i owocami
  • Lody na ananasie podane na płonąco

Przystawki:

  • Gruszka otulona szynką parmeńską w towarzystwie oliwki
  • Befsztyk tatarski
  • Śledziki na trzy sposoby
  • Pomidorki cherry faszerowane
  • Szparagi w szynce na grzance
  • Carpaccio z polędwicy wołowej
  • Ozory z sosem tatarskim
  • Galaretka drobiowa
  • Krewetki tygrysie na szpinaku
  • Sałatka gyros
  • Mozzarella z pomidorami i bazylią

Dania ciepłe:

  • Kolorowe szaszłyki
  • Pierogi ruskie/z mięsem/ z kapustą i grzybami
  • Sola zapiekana z warzywami pod beszamelem
  • Flaki wołowe
  • Bogracz z ziemniaczkami i papryką
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z dodatkiem sera mlekdamer
  • Jagnięcina w ziołach z dodatkiem czerwonego wina podana na purre z batatów

Stół wiejski: koszt od 1400zł

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości przygotowaliśmy usługi towarzyszące cenie Wesela:

  • Na Państwa Młodych czeka apartament ze śniadaniem
  • Dekoracje stołów: żakardowe obrusy, skirtingi, świece, cztery rodzaje świeczników ,bawełniane serwetki bankietowe, pełna zastawa
  • Przechowywanie w chłodni dostarczonych przez Państwa Młodych produktów tj. alkoholu, ciast, tortu
  • Nieograniczona ilość lodu
  • Chłodzenie win oraz mrożenie wódki-Korzystanie z parkingu
  • Korzystanie z ogrodu(dostępny plac zabaw dla dzieci)
  • Pakowanie na wynos potraw, które zostały z uroczystości
  • Za alkohol nie pobieramy opłat typu „korkowe”
  • Rozłożenie winietek oraz drobnych upominków na stołach (na życzenie)
  • Rozpoczęcie Wesela według ustalonej godziny z Państwem Młodym do 4 rano

Poprawiny przykładowe menu: od 65zł/os.

W cennie poprawin proponujemy obiad dwudaniowy np.;

  • Żurek Polski
  • Pierś z kurczęcia w sosie curry z mlekiem kokosowym oraz trawą cytrynową, dodatki skrobiowe, sałata z dodatkiem ogórka, rzodkiewki, dymki ze śmietaną oraz potrawy i przekąski ,które zostały z Wesela. Napoje zimne i gorące. Sugerowane godziny poprawin 13-19.

Kontakt

Recepcja naszego hotelu dostępna jest całą dobę.